Skip to content 
vakantiehuizen

Een vakantiehuis boeken

vakantiehuis

Veel particulieren bieden hun vakantiehuis op internet te huur aan, al dan niet via een bemiddelingsorganisatie zoals Belvilla, Easy Home of Euro Relais. Het aanbod varieert enorm. Soms gaat het om simpele blokhutten, soms om luxueuze villa's met zwembad en sauna, zoals op de foto rechts.
Een huis of appartement kan een goed alternatief voor een hotel zijn en kan ook qua prijs gunstig uitpakken, vooral als je met een groepje reist. De laatste jaren komen er steeds meer organisaties die bemiddelen tussen particuliere verhuurders en huurders, zoals Airbnb en Wimdu, en voor de nodige waarborgen zorgen. Het verschijnsel wordt zelfs zo populair dat hotels en overheden beginnen te mopperen over valse concurrentie en het ontduiken van logiesvoorschriften.

Een voordeel van het huren van een huisje of appartement is voor sommige reizigers dat ze vooral in steden nogal eens in 'gewone' woonwijken verhuurd worden, zodat je eerder het gevoel hebt aan het gewone dagelijks leven deel te nemen in plaats van in een toeristenenclave te bivakkeren. Huur je rechtstreeks van de eigenaar, dan scheelt dat in reserveringskosten en andere toeslagen. Daar staat tegenover dat je bij conflicten geen beroep kunt doen op een geschillencommissie of bemiddeling van de reisorganisatie.

vakantiehuisje op Turkse campingOrganisaties

Om snel het aanbod aan vakantiewoningen in een bepaald gebied te kunnen bekijken, kun je een van onderstaande sites bekijken. Let wel op de bijkomende kosten. Soms is de eindschoonmaak inbegrepen, soms niet. Hetzelfde geldt voor elektriciteit en verwarming, waarvan de kosten snel kunnen oplopen.

  • Bij Belvilla kun je in vrijwel alle West- en Midden-Europese landen vakantiehuizen online boeken. Alle woningen worden met foto's en tekst uitgebreid toegelicht. Belvilla is al meer dan dertig jaar actief in de vakantiehuizensector en won in 2012 de Travel Website Award, een van de grootste publieksprijzen voor reissites in de Benelux.
  • Easyhome vakantiewoningen biedt meer dan 20.000 vakantiewoningen van Texel tot Toscane en van Drenthe tot Dordogne. De site laat on-line de beschikbaarheid van de accommodatie zien en je kunt zowel on-line als off-line betalen.
vakantiehuis rome

Particuliere aanbieders

In de rubriek Vakanties op Marktplaats.nl bieden particulieren hun eigen vakantiehuis in binnen- en buitenland aan. De prijzen zijn vaak lager dan via een bemiddelende organisatie, maar daar staat tegenover dat je bij problemen niet op die organisatie kunt terugvallen. Enig kritisch onderzoek naar de betrouwbaarheid van de aanbieder is noodzakelijk. Kijk of de aanbieder meer advertenties heeft lopen, of hij een eigen website heeft met foto's, of hij telefonisch te bereiken is enzovoort.
Ook op speurders.nl zijn heel wat vakantiehuizen te boeken.