Skip to content 
trein

Tickets voor trein en veerboot online boeken

stoomtrein in India

Vliegen en de eigen auto zijn populaire vervoermiddelen bij internationale stedentrips, maar met de trein ben je vaak goedkoper en sneller uit. Je reist immers van centrum naar centrum, hebt geen last van files en parkeerproblemen en hoeft niet uren voor vertrek aanwezig te zijn, zoals op veel luchthavens de praktijk is. De goedkoopste treintickets vind je door te boeken via internet of bij de Treinreiswinkel, en dan liefst ruim van te voren, dan is de keuze aan voordelige tarieven het grootst. Ook ferrytickets voor overtochten in heel Europa reserveer je gemakkelijk via internet.

NS International

Voordelige treinreis boeken

Treinreizen naar grote steden in het buitenland zoals Parijs, Berlijn, Londen, Keulen en Brussel kun je inmiddels gemakkelijk online reserveren bij NS International. Je kunt ook direct een hotel in de stad van je keuze reserveren. Je betaalt met je creditcard (€ 2,50 kosten) of via iDEAL (gratis) en kunt de tickets voor een aantal bestemmingen zelf thuis uitprinten. Tickets naar Parijs met NS International zijn bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf € 35 per enkele reis. De reis met de Thalys duurt vanaf Amsterdam niet meer dan 3 uur en 19 minuten, zonder overstappen. Met de auto of het vliegtuig ben je beslist langer onderweg.
Ook verder weg gelegen bestemmingen zijn vaak snel en voordelig per trein bereikbaar. Tussen half december en eind maart reis je bijvoorbeeld op zaterdagen met de Ski-Thalys rechtstreeks naar Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg-St-Maurice. Vanaf deze stations vertrekken bustransfers naar een aantal skidorpen. Tarieven vanaf € 79.

Reisplanners

De NS-reisplanner is prima voor Nederlandse treinreizen, maar voor reizen naar en in het buitenland is de planner van Deutsche Bahn (Engels of Duits) uitgebreider. Enkele buitenlandse spoorwegsites:

De Treinreiswinkel in Leiden en Amsterdam is bij uitstek deskundig op het gebied van internationale treinreizen en de tariefjungle die daar heerst. Voor een boeking betaal je € 9,50 administratiekosten per persoon (maximaal € 19 per boeking, plus reserveringskosten van de touroperator of vervoersmaatschappij), maar daar staat tegenover dat de kans groot is dat je hier een goedkoper tarief aangeboden krijgt dan je zelf kunt vinden.

veerboot

Veerboot reserveren

Het boeken van een overtocht per ferry is vaak geen sinecure: een jungle van tarieven, slecht onderhouden sites en onduidelijke tarieven en voorwaarden maken het de reiziger niet gemakkelijk. Het reserveringssysteem van Overtocht.nl ondervangt deze problemen. Vul de gewenste route en het aantal passagiers in op de site en je wordt op weg geholpen.

Engeland en Schotland

DFDS Seaways heeft aantrekkelijke aanbiedingen voor overtochten naar Engeland en Schotland. Naast driedaagse minicruises en overtochten vanuit IJmuiden naar Newcastle, zijn er ook langere vakantiereizen naar Groot-Brittannië te boeken.