Skip to content 
traveltips
Van Lonely Planet tot Trotter

Reisgidsen voor travelers en toeristen

Bij de planning van een reis en onderweg is een goede reisgids zeker nuttig, al kun je aan de hand van reisverslagen en infosites als Tripadvisor op het internet ook een schat aan informatie verkrijgen over de leukste verblijfplaatsen, hotels en restaurants. Die informatie is vaak actueler dan reisgidsen kunnen bieden, zeker als het om openingstijden en prijzen gaat.
Het aanbod aan reisgidsen is zo groot dat het moeilijk kiezen is. In een willekeurige boekhandel tref je algauw tien gidsen over Rome, Spanje of New York aan. Hieronder geven we een overzicht van aanbevolen reisgidsenseries.

Aanbevolen reisgidsen

    rough-guide
  • Met een Lonely Planet of Rough Guide op zak zul je je niet gauw een buil vallen. Beide Engelstalige series bieden voldoende ondersteuning om een land uitgebreid rond te reizen. Beide gidsen besteden veel aandacht aan accommodatie en restaurants, en dat is informatie die de neiging heeft snel te verouderen. Het is daarom aan te raden de meest recente uitgave mee te nemen op reis.
    Reisgidsen zijn te bestellen via bol.com (betalen met iDEAL of acceptgiro na levering, boven € 20 geen verzendkosten).
  • Ook in het Nederlands zijn uitstekende reisgidsen beschikbaar, al is de keuze beperkt als je actuele tips over hotels en restaurants wilt hebben. De Trotter Reisgidsen bieden naast een eigenzinnige kijk veel praktische info, ook over onderdak en eten en drinken met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Trotter weet ook de mooiste kerken en interessantste musea te vinden, maar voor diepgaande informatie over dergelijke culturele attracties kun je beter een andere gids erbij aanschaffen.
  • De Wat & Hoe-serie van Uitgeverij Kosmos-Z&K combineert een aantrekkelijke, kleurige opmaak met adequate informatie. Bij de stedengidsen, zoals die over Londen, zijn de laatste pagina's gereserveerd voor een handige plattegrond, zodat je geen losse kaart hoeft te kopen.