Skip to content 
Bagage

Bagage: van rugzak en Samsonite tot fietshoes

fietstassen

Wat neem je mee op reis? Sommigen hebben aan een schoudertas genoeg, anderen komen met 20 kg niet uit. Elke koffer of rugzak moet je meesjouwen, dus besparen op gewicht loont, zeker als je met het openbaar vervoer reist of een vliegreis maakt. Voor dat laatste geldt ook nog eens dat de luchtvaartmaatschappijen steeds vaker extra laten betalen voor passagiers die meer dan één koffer bij zich hebben of voor passagiers die met meer dan alleen handbagage reizen.

Bagagetips

Een paar tips om de hoeveelheid bagage binnen de perken te houden:

  • Te veel souvenirs gekocht of allerlei spullen bij je die je (nog) niet gebruikt? Maak er een postpakket van en stuur dat naar het hoofdpostkantoor in de plaats van vertrek, poste restante. Goedkoop bij binnenlandse verzending en een hoop gezeul minder. Schrijf je achternaam in BLOKLETTERS en let op de juiste wijze van adresseren.
  • Maak een paklijst en bekijk die ook na de reis nog eens kritisch. Verbaas je over alles dat je niet gebruikt hebt. Op Meenemen.nl kun je een eigen paklijst samenstellen; neem de eerste keer wel de tijd want je moet je door bijna 600 items heen worstelen.
  • Als je af en toe een wasje doet of laat doen, heb je maar weinig kleren nodig en dat scheelt heel veel ruimte en gewicht. Zakjes waspoeder zoals je die in Azië en Zuid-Amerika kunt kopen, bevatten vaak een tamelijk agressief, blekend poeder; oppassen dus met waardevolle kleren.
  • Elektronica mee op reis? Controleer dan eerst even bij de World Electric Guide of je een verloopstekker nodig hebt en of het voltage overeenkomt.
    vacuumzak
    Vacuumzakken
  • Je kunt veel ruimte besparen door je kleding in vacuümzakken te verpakken. Door de lucht uit de zak te persen, vermindert het volume enorm en je kleding blijft in de waterdichte zak in goede staat. Dergelijke zakken zijn te koop bij de buitensportwinkel, zoals Bever NL. Ook bij de Action en Blokker zijn ze wel te koop, maar in onze ervaring zijn die zakken minder duurzaam dan die van Eagle Creek, die bij Bever te koop zijn.
  • Ook je kleren strak oprollen scheelt enorm veel ruimte, zo toont deze fotoreeks aan.

Tip!

Reis je met het vliegtuig, stop het ingevulde adreslabel dan in je bagage, zodat het niet zichtbaar is. Op luchthavens kan het voorkomen dat je adreslabel wordt bekeken door criminelen, die op zoek zijn naar inbraakadressen waar ze niet gestoord worden door de bewoners. Vul het adreslabel wel in, want dat maakt de kans op het terugbezorgen van zoekgeraakte koffers groter.
Naast reistassen, koffers en trolleys is de inhoud van je bagage minstens zo belangrijk. Goed uitgerust de wijde wereld ingaan tijdens een heerlijke zomervakantie of een sportieve wintertrip is het begin van iedere succesvolle vakantie. Op Zalando.nl vind je alle benodigdheden om je koffer te vullen, zoals schoenen, kleding en accessoires.