Skip to content 
kaart
Van online routeplanners tot GPS-systemen

Routeplanning voor de auto

wegwijzers Italië

Veel auto's zijn tegenwoordig met een navigatiesysteem uitgerust, maar voor het plannen van een route kan het nuttig zijn een online routeplanner te raadplegen. Deze routeplanners zijn vooral geschikt voor automobilisten en niet voor routeplanning voor de fiets omdat een weg die aangenaam is voor auto's dat niet per se voor de fietser is die vooral van de omgeving wil genieten. De onderstaande routeplanners zijn goed, maar houd altijd rekening met vreemde afwijkingen van de meest logische route.

  • Van huis naar huis in Europa met Routenet, compleet met routekaart.
  • De ANWB heeft een routeplanner voor West-Europa.
  • Map & Guide is een goede Duitse routeplanner voor Europa.
  • De uitstekende routeplanner Mappy geeft ook het te betalen tolbedrag voor routes in heel Europa.
  • Bij Michelin kun je voor heel Europa en enkele landen daarbuiten een plaats opzoeken in de gedetailleerde kaartendatabase. Erg fraai, met vele mogelijkheden, vaak met uitvergroting tot op straatniveau.
  • Er zijn ook speciale routeplanners voor de fiets.

GPS-Navigatiesystemen

Kijk op onze speciale navigatiepagina voor informatie over de nieuwste gps-navigatiesystemen.

TIP!

In sommige routeplanners kun je instellen dat je tolwegen wilt vermijden. Het is de moeite waard te bekijken of er een acceptabele alternatieve gratis route is. De Wijde Wereld biedt een uitgebreid overzicht van tolroutes en tolgelden in Europa.

Tolgelden

Bekijk het overzicht van tolwegen en tolgelden in Europa.

Brandstofprijzen Europa

De prijzen van benzine en diesel lopen in Europa flink uiteen. Langs de snelweg is de autobrandstof vrijwel overal flink duurder dan langs andere wegen. Lees hier onze tips om goedkoper te tanken.
Een actueel overzicht van diesel- en benzineprijzen vind je bij de Belgische VAB.

TIP!

Overnachtingsadressen onderweg: op de site Links+Rechts der Autobahn vind je voor vele Europese landen hotels die dicht bij de autosnelweg gelegen zijn.