Skip to content 
vliegtuig

emirates

Luchthavens in Duitsland: parkeren en openbaar vervoer

Als je niet te ver van de Duitse grens woont, is het vaak aantrekkelijk vanaf een vliegveld in westelijk Duitsland te vertrekken. Het aanbod aan goedkope vluchten is groot, de luchthavenbelastingen zijn lager en de luchthavens zijn snel via de Autobahn te bereiken. Ook is het parkeren er vaak wat goedkoper dan op vliegvelden in Nederland. We geven een overzicht van de bereikbaarheid en parkeertarieven van belangrijke luchthavens in West-Duitsland: Düsseldorf International, Weeze bij Venlo (door Ryanair "Düsseldorf Weeze" genoemd), Münster, Köln/Bonn, Dortmund en Bremen. We hebben ook overzichten voor Nederlandse en Belgische luchthavens.

Booking.com

Düsseldorf Airport

Parkeren

Kort parkeren kost op de luchthaven Düsseldorf € 3,90 per uur. Lang parkeren kost € 74 voor drie dagen, € 80 voor acht dagen en € 110 voor drie weken. P13, P23, P24 (shuttlebus), P25 en P 26 (Shuttlebus) zijn budget-parkeerterreinen die voor één tot 8 dagen € 44 kosten, voor 9 t/m 15 dagen € 62 en voor 16 t/m 22 dagen € 80.

Openbaar vervoer

Trein: De ICE uit Amsterdam en Utrecht stopt op Düsseldorf Hauptbahnhof; vandaar neem je de S-11 naar Düsseldorf Flughafen (12 minuten) en vervolgens de de Skytrain (gratis voor treinreizigers) naar de terminal.
Vanuit Venlo rijdt de Regional Express in een uur naar Düsseldorf Hbf, vandaar rijdt de S-11 naar de luchthaven.

Bus: Met de IC-bus van de Deutsche Bahn reis je driemaal per dag voordelig in twee uur van Eindhoven naar de luchthaven Düsseldorf.

Hotels

Zoek een hotel bij luchthaven Düsseldorf.

Booking.com

Airport Weeze

Parkeren

Deluchthaven Weeze (ook wel Düsseldorf Weeze of Niederrhein genoemd) ligt langs de A57 bij de plaatsen Goch en Kleve. Kort Parkeren kost € 3 per uur, lang parkeren (P2) per dag € 12, voor een week € 45 en voor drie weken € 75.

Openbaar vervoer

Vanuit Amsterdam en Utrecht rijdt AirExpressbus voor € 35,50 resp. € 25,50 enkele reis (retour € 61,50 en 49,50) diverse malen per dag in circa 3 uur naar de luchthaven Weeze. Tevoren reserveren is verplicht. Ook uit andere plaatsen is er busvervoer naar Weeze.
Het treinstation van Weeze ligt op 5 minuten afstand van de luchthaven en dat van Kevelaer op 10 minuten, maar deze stations zijn vanuit Nederland slecht bereikbaar. De Regional Express RE10 stopt hier op werkdagen om het half uur; vanaf beide stations rijdt een shuttlebus naar de luchthaven. Voor de dienstregeling: zie www.bahn.de, voer als eindbestemming (Zielbahnhof) Weeze Terminal 1 in. Vanuit Goch en Kleve rijden er ook bussen naar de luchthaven.

Tip:

Voor vliegende fietsers die met het OV komen, is het een optie om op NS-station Vierlingsbeek uit te stappen en dan naar Weeze te fietsen, ca. 12 km, met veerpont, dus neem ruim de tijd.

Hotels

In Weeze zijn diverse voordelige hotels met haal- en brengservice, handig voor vroeg vertrek of late aankomst.

Münster/Osnabrück International Airport

Parkeren

Kort parkeren kost op de luchthaven Münster € 4 per uur. Lang parkeren kost € 15 voor drie dagen (P6), € 28 voor acht dagen en € 41 voor drie weken. Je kunt ook overdekt lang parkeren, wat circa 50% duurder is.

Openbaar vervoer

Vanaf de treinstations Münster, Ibbenbüren en Osnabrück rijden regelmatig snelbussen naar de luchthaven.

Hotels

Zoek een voordelig hotel bij luchthaven Münster/Osnabrück.

Köln/Bonn Airport

Parkeren

Kort parkeren kost op Köln/Bonn Airport € 4,50 tot € 6 per uur,  lang parkeren vanaf € 49 voor drie tot zeven dagen (€ 33 bij minimaal vier weken tevoren online boeken), voor 14 dagen € 79 en voor elke volgende week vanaf € 19 extra, afhankelijk van het gekozen parkeerterrein.

Openbaar vervoer

De luchthaven heeft een eigen treinstation, Köln/Bonn Flughafen. Kijk bij de Duitse spoorwegen voor de dienstregeling.. Een taxi van of naar de stad Keulen kost circa € 27.

Hotels

Zoek een hotel bij luchthaven Köln/Bonn.


Dortmund Airport

Parkeren

De luchthaven Dortmund ligt aan de A40/A44, in het oostelijke Ruhrgebied. Kort parkeren kost er tussen € 1 en € 3 per uur. Lang parkeren kost voor drie dagen vanaf € 33, voor acht dagen vanaf € 49 en voor drie weken vanaf € 59, afhankelijk van het parkeerterrein.

Openbaar vervoer

Vanaf het centraal station van Dortmund (Dortmund Hbf) rijdt een Airport Express-bus die passagiers voor € 7 in een half uur naar de luchthaven brengt.

Hotels

Zoek een voordelig hotel bij luchthaven Dortmund.

City Airport Bremen

Vanuit Noord-Nederland is City Airport Bremen goed bereikbaar via snelwegen (vanuit Groningen 180 km via A7, A31 en A28). Er zijn vluchten van onder meer Air Berlin en Lufthansa .

Parkeren

Kort parkeren kost € 2,70 per uur, lang parkeren voor 3 dagen € 48, voor 8 dagen € 65 en voor drie weken € 97.

Openbaar vervoer

Elk twee uur rijdt er een snelbus van Groningen naar Leer, vanwaar treinen naar Bremen vertrekken. Met het Niedersachsen-ticket plus Groningen betaal je € 28 voor de eerste reiziger, elke volgende reiziger betaalt €. Het ticket is online te koop.
Flixbus rijdt vanuit Groningen naar Bremen vanaf € 11.

Hotels

Zoek een voordelig hotel bij luchthaven Bremen.